BendixMassage logo

Fysiurgisk massage
Fysiurgisk massage har været praktiseret i Danmark siden 1900-tallet - indført til Norden af svenskeren Per Henrik Ling. Der er tale om en massageform, der er baseret på kroppens anatomiske opbygning. En fysiurgisk massør kan med sine hænder og undersøgelsestekniker lokalisere og behandle lidelser. Massagen er dybdegående på de enkelte muskler, deres udspring og tilhæftninger og virker smertelindrende på overbelastede muskler. Massagen bygger på erfaringer, der har rødder langt tilbage i historien. Kombineret med den nyeste viden betyder det, at massagen i dag har stor betydning for vores fysiske og psykiske velvære samt vores præstationsevne.

Massagens gode virkninger er mange, også selvom massagen aldrig må stå alene i behandlingen af f.eks. dårlig ryg og andre muskelproblemer. Her skal også udspænding, styrketræning, meridian-ubalancer og hensigtsmæssig brug af kroppen indgå i behandlingen. Men massage er - udover at være meget behagelig - også meget sundt. F.eks. kan massage forkorte muskelømhed efter træning, virke smertelindrende, afslappende samt muligvis aktivere immunforsvaret i en positiv retning.

Afslapning
At massage har en afslappende effekt på musklerne, er der mere og mere, der taler for. Gives massagen afslappende, dvs. i bløde, rytmiske strøg og æltning med håndfladen, nedsættes spændingen i musklerne. Vil man opnå den største muskelafslappende effekt, bør man dog lægge vægten på at kombinere massage og udspænding/stretching af musklerne. Udspænding menes at have en endnu større effekt rent fysiologisk, mens massage alligevel opleves af mange som det mest afslappende uden stretching.

Behandling
Behandlingen tilpasses den enkeltes behov. Der kan derfor både behandles personer med konkrete skader, spændinger og meridian-ubalancer, ligesom massagen kan forebygge skader.
For at opnå et mere effektivt behandlingsresultat og forløb kombinerer jeg ofte mine behandlinger med akupressur, tens, sugekopper eller zoneterapi.

Massagebehandlingen øger kroppens smidighed, øger muskelbalancen samt stimulerer kredsløb og blodcirkulation.

En massagebehandling reducerer kroppens stressniveau og udrenser affaldsstofferne i kroppen, samt mindsker spændinger og træthedsfornemmelser. Efter endt behandling vil du føle øget velvære, en krop i balance og mere energi.

Ryg massage
Forsiden