Massage logo

Tens

TENS OMRON E4 er en enkel og praktisk behandlingsmetode, som kan lindre både akutte og kroniske smerter. Selvom metoden er forholdsvis ny i sin nuværende form, er den videnskabeligt veldokumenteret og anvendes af fysioterapeuter, massører og smerteklinikker verden over.

Et TENS-apparat frembringer specielt udformede elektriske impulser, som via ledninger og selvklæbende elektroder føres hen til det smertende sted. Når impulserne trænger gennem huden og stimulerer de underliggende nervebaner, blokeres smerteopfattelsen, og samtidigt aktiveres kroppens eget naturlige smerteforsvar, idet smertedæmpende stoffer (endorfiner og encephaliner) frigøres fra nervebanerne. TENS virker således både ved at ændre smerteopfattelsen og ved at forhøje ens smertetærskel.

I TENS-apparaterne er der indbygget en række programmer, som på forskellige måder kombinerer impulsernes hyppighed og varighed. Disse programmer har erfaringsmæssigt vist sig at være velegnede til lindring af mange former for smerter.

TENS bliver anvendt mod mange forskellige former for smerter, f.eks. smerter i ryg og led, sportsskader, fantomsmerter, iskias, helvedesild og menstruationssmerter, samt ved mange andre tilstande såsom køresyge og kvalme, stress og søvnløshed. TENS må ikke anvendes til smerter af ukendt årsag. Er man i tvivl, bør man spørge sin læge eller massør


De fleste mennesker kan opnå en næsten øjeblikkelig smertelindring med TENS ved at følge brugsvejledningen. Samtidigt kan man reducere sit forbrug af smertestillende midler og på den måde føle sig sundere og bedre tilpas. Enkelte oplever først det afslappende velvære efter lidt længere tids brug, op til et par uger eller mere, da virkningen har en tendens til at forstærkes med brugen.

Se spørgsmål om Tens

 

OMRON E4 til Tens